Sökhjälp via Zoom

Är du student vid Högskolan i Gävle och har frågor eller funderingar om hur du söker i bibliotekets databaser? Välkommen att besöka vår drop-in via Zoom!

Det här kan du få hjälp med

Handledningen är till för kortare frågor kring informationssökning och referenser. Vi hjälper dig främst med att hitta lämpliga sökord eller databaser och att söka effektivt. Vill du ha hjälp med en fråga som kräver lite längre tid hänvisar vi dig istället till vår tjänst Boka en bibliotekarie.

Förbered dig inför handledningen

Handledningen är studentaktiv, vilket innebär att vi utgår från dina aktuella frågor och behov i handledningen. Du behöver sitta vid en dator så att du kan dela din skärm via Zoom när vi hjälper dig med dina frågor.

Drop-in via Zoom

Dag: Onsdagar, 6 mars – 29 maj
Tid: 12.00–14.00
Plats: https://hig-se.zoom.us/j/61219183729 Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen!

Vid vissa tillfällen kan det vara kö. Handledaren släpper in dig i Zoom-rummet så fort det blir ledigt. Observera att handledningstiden är max 15 minuter. När du fått det stöd som du behöver fortsätter du sökningen på egen hand, och dyker det upp nya frågor är du välkommen tillbaka.

Om du har andra frågor som rör Högskolans bibliotek kontakta informationsdisken. Om du inte kan komma till biblioteket när informationsdisken är bemannad, går det bra att ringa på telefonnummer 026‑64 85 48 eller skicka e-post till biblioteket@hig.se.

Kontakt

Bibliotekets informationsdisk, profilbild

Bibliotekets informationsdisk

Måndag–fredag 9–16

Behöver du mer kunskap om informationssökning?

I vår digitala utbildning ”Sökguiden” vägleder vi dig genom informationssökningens olika steg och lär dig att bättre planera din sökning. Gå antingen igenom allt material eller välj det som intresserar dig.

Till bibliotekets sökguide i informationssökning Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades 2024-04-15