Gå till eugreenalliance
Sök

Maskiningenjör, Co-op 180 hp

Bli en ledande expert inom produktutveckling med vårt maskiningenjörsprogram. Vi fokuserar på att ge dig den kunskap och erfarenhet som krävs för att utveckla smarta och innovativa produkter. Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta som konstruktör, produktutvecklare, designer, produktionsutvecklare, eller fortsätta dina studier på ett masterprogram, möjligheterna är obegränsade!

Produktutvecklingsprocessen -
från början till slut

Du lär dig inte bara om designprocessen, prototyptillverkning och effektiva verktyg för produktutveckling. Utbildningen inkluderar även kurser inom mekanik och hållfasthetslära för att garantera att produkterna är hållbara och har en lång livslängd. Därtill även tillverkningsmetoder och materiallära så att produkterna effektivt kan tillverkas.

  • Maskiningenjör- ett starkt varumärke
  • Begreppet maskiningenjör är ett starkt varumärke med högt anseende, speciellt bland företag inom industrin. När du söker arbete har företagen en tydlig bild av dina färdigheter och kompetenser och de vet vad du är kapabel till och vad du kan bidra med. Genom sin breda inriktning är en maskiningenjörsexamen en välgrundad plattform för en mängd olika yrken inom de flesta branscher.

Projekt hämtas ur verkliga livet

Utbildningen är utformad för att ge dig de bästa förutsättningarna för ditt kommande arbetsliv. Genom projektkurser får du en möjlighet att förbereda dig för den roll du kommer att spela i arbetslivet. Dessa kurser hjälper dig att utveckla dina färdigheter i samarbete med andra, lösa problem, leda projekt och hitta din plats inom din bransch. Dessutom får du en unik möjlighet att tillämpa det du har lärt dig i en praktisk miljö och på så sätt förstärka dina färdigheter. Högskolan har ett nära samarbete med en rad ledande industriföretag i regionen. Genom studie­besök, projektarbeten och examensarbete får du en bra bild av ingenjörens vardag och användbara kontakter.

Välj Co-op och kom närmare verkligheten

För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden kan du läsa utbildningen som en Co-op-utbildning. Du får då arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med arbete under betalda arbetsperioder på ett företag. Närmare verkligheten än så kommer du inte på en högskola!

Studentprojekt: Shell Eco-marathon

Från 2013 har projektgruppen HiGtech deltagit i tävlingen Shell ECO-marathon. Målet med tävlingen är att framföra ett personfordon längsta möjliga distans med en energi­mängd motsvarande en liter bensin. Världsrekordet är, för ett fordon med bensinmotor, en bit över 300 mil.

Läs mer om Shell Eco-Marathon och andra studentprojekt

Var med och bidra till att nå de globala målen

Under utbildningen lär du dig att utveckla lösningar för flera av de globala målen, framför allt målen som berör ekonomisk tillväxt, industrier och hållbara produkter.

Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt.

Hållbar industri, innovationer och infrastruktur.

Hållbar konsumtion och produktion.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +
Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Ansökan *
Hösttermin 2024
Normal
2024 - 2027

Antal platser: 25

Studieort: Gävle

Anmälningskod: HIG-19108

Undervisningsspråk: Svenska

Studietakt: Helfart

Urval: Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Kontakt

Utbildningsledare

Madeleine Wedlund
madeleine.wedlund@hig.se

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)