Aktiviteter för gymnasiet

Under gymnasietiden finns ett större fokus på framtiden och Teknikerjakten vill inspirera gymnasieelever att läsa en teknik­utbildning.

Högskolan i Gävle lägger fokus på vägen till Högskolan och vad en högre teknik­utbildning kan ge eleverna. Vi på Högskolan välkomnar därför kontakten med blivande studenter och lärare från gymnasieskolan för att visa vilka möjligheter en teknik- eller ingenjörs­utbildning ger.

Ingenjörstrainee 2024 vid Högskolan i Gävle

Går du ut andra året från gymnasiet i sommar och vill veta mer om olika teknik­utbildningar och ingenjörs­yrket? Då har du nu möjlighet att söka sommarjobb med lön på Högskolan i Gävle!
Du kommer att få prova på flera olika teknikområden inom maskinteknik, energiteknik, elektro, data­teknik, lantmäteriteknik, materialteknik, industriell ekonomi, samhälls­planering med flera. Dagarna varvas med teori och praktik och du får vara med och lösa konkreta ingenjörsprojekt. Arbetet genomförs i projektform och ni kommer att delas in i olika projekt och projektledare kommer att utses.

Målgrupp: Elever i åk 2 på Naturvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet i Gävleborgs län eller norduppland.

Ansökan: Skicka in ett personligt brev där du beskriver och motiverar varför just du vill ha sommar­jobbet. Ange namn, personnummer, telefon, e-post, gymnasieskola och program med inriktning.

Tidsperiod: 13–20 juni. Arbetstiden är mellan kl 8.30–16.00 och en halvtimmes lunch.

Sista ansökningsdag är 17 april.

Projektet startade sommaren 2017 då eleverna byggde en solcellsdriven laddnings­station för elcyklar. Sommaren därpå kom nästa gäng trainees som byggde en solcells­driven carport till elbilar.

Collage med bilder från ingenjörstrainee vid Högskolan i Gävle

Hemvändare på besök

Högskolans studenter kan även besöka sin tidigare gymnasieskola för att berätta om sitt program och sina studier. Då får eleverna träffa en student som gått vidare från deras gymnasium och som berättar mer om sin framtid. Studentambassadörer deltar också i marknadsföringsaktiviteter på gymnasieskolorna när de har mässor och informationsdagar för att läsa vidare på Högskolan.

Denise, student som läst Energisystemingenjör besöker sin gymnasieskola som hemvändare.

Denise, student som läst Energisystemingenjör besöker sin gymnasieskola som hemvändare.

Olika besöksdagar på Högskolan eller gymnasiet

Under läsåret arrangeras flera möjligheter att besöka Högskolan. Det kan vara en karriärlunch tillsammans med Högskolans studenter där näringslivet ger en bild av vad som väntar inom deras ämnesområde eller under årets öppna hus och efterföljande teknik- och ingenjörskväll där Högskolans programutbud står i centrum.

Ingenjörsdag i Söderhamn.

Ingenjörsdag i Söderhamn.

Sidan uppdaterades 2024-05-08