Teknikerjakten

Teknikerjakten vill väcka intresse för naturvetenskap och teknik från förskola till gymnasium. Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter för elever och ungdomar för att ge inspiration och bidra till ett ökat intresse.

Teknikmässa 2024

Teknikmässan 17–18 oktober 2024

Den årliga Teknikmässan för årskurs 8 genomförs på Högskolan i Gävle 17–18 oktober 2024. Eleverna får träffa studenter, yrkesverksamma inom teknikföretag och gymnasieelever under sitt besök. Syftet är att inspirera till ett tekniskt yrke och visa på vilka utbildningsval som krävs.

Det finns fortfarande någon plats kvar för ett attraktivt företag som vill göra samhällsnytta och trygga framtida kompetensförsörjning.

Lovteknik på sportlovet

Lovteknik på sportlov och höstlov

På sportlovet och höstlovet kan du som går på mellanstadiet anmäla dig två roliga lovdagar på Högskolan i Gävle.

Skolbesök

Skolbesök

Ni vet väl om att ni kan komma med er klass på skolbesök till Högskolan. Under besöken får eleverna arbeta med någon spännande aktivitet som hänger ihop med något som ni redan arbetar med i den egne undervisningen. Under våren har åk 9 från Sofiedalsskolan varit på plats för att jobba med Den smarta staden.

Skolprojekt

Skolprojekt

Sök pengar till din skola! Inom Teknikerjaktens skolprojekt kan du söka pengar för till exempel utrustning eller material.

Verksamhet inom Teknikerjakten

Inom Teknikerjakten så genomförs en mängd olika aktiviteter under året. Se vilka aktiviteter som finns som du kan ta del av för våra olika målgrupper. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria.

Om Teknikerjakten

Teknikerjakten är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle, skolorna i Gävle och Älvkarleby kommun samt näringslivet. Målet med projektet Teknikerjakten är att fler ungdomar ska intresseras av teknik och naturvetenskap och utbilda sig inom området. Teknikerjakten finns även i Dalarna och Karlstad och samtliga projekt inom Teknikerjakten finansieras genom Ljungbergsfonden.

Kontakt

Magnus Lemoine, profilbild

Magnus Lemoine

Projektledare Teknikerjakten

Sidan uppdaterades 2024-05-08