Aktiviteter för grundskolor

Inom Teknikerjakten genomför vi många aktiviteter som riktar sig till grundskolan. Samtliga aktiviteter har till syfte att öka intresset för naturvetenskap och teknik.

Skolprojekt

Inom Teknikerjaktens skolprojekt kan du söka pengar för utrustning, material eller andra kvalitetsutvecklande behov som er skola identifierat. Ansökan kan göras av skolor i Gävle-, Älvkarleby-, Ockelbo-, Sandviken- och Hofors kommun.

Teknikmässa

Vill du arbeta med teknik i framtiden? Då är Teknikmässan en riktigt bra start! På Teknikmässan får du träffa människor som arbetar som ingenjörer och tekniker. Du får veta vilka arbetsplatser som finns i din region och du får lyssna till inspirerande föredrag. Teknikmässan riktar sig till elever i årskurs 8.

Skolbesök

Välkomna att höra av er om ni vill komma på ett skolbesök. Vi arrangerar aktiviteter från någon timme till en hel dag. Målet är att eleverna själva ska få "testa" tekniken med handledning av våra duktiga studenter och/eller lärare för att kunna sätta teknik och naturvetenskap i ett sammanhang.

Lovteknik

Lovteknik går vanligen måndag och tisdag på höstlovet och sportlovet och vänder sig till barn som går på mellanstadiet.

Tjejer inom teknik

Tjejer inom teknik är en aktivitet på sommarlovet för tjejer i åk 8. Aktiviteten genomförs av Polhemskolan i Gävle, och syftet är att uppmuntra tjejer att läsa en teknikutbildning.

Teknikåttan

Teknikåttan är en rikstäckande frågetävling i naturvetenskap, teknik och matematik för årskurs 8. Syftet med tävlingen är att väcka intresse för naturvetenskap och teknik och stimulera fantasi, kreativitet och uppfinningsrikedom.

Sidan uppdaterades 2024-05-08