Företagsekonomiska magisterprogrammet: inriktning hållbart internationellt företagande 60 hp

Ett program för dig som vill göra skillnad i framtiden. Efter avslutad utbildning kan du arbeta på en ny och växande arbetsmarknad eller fortsätta inom den akademiska världen.

Högskolepoäng

60 hp

Anmälningskod

HIG-19821

Sista ansökningsdag

april 15, 2024

Studieform

Normal

Undervisningsspråk

Engelska

Studietid

september 2, 2024–juni 8, 2025

Förkunskapskrav

 • Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng
 • 90 högskolepoäng inom huvudområdet företagsekonomi varav 30 högskolepoäng inom organisation, marknadsföring, internationellt företagande eller relaterade områden
 • Engelska 6

Urval

Högskolepoäng

Utbildningsplan

Högskolepoäng

60 hp

Anmälningskod

HIG-19820

Sista ansökningsdag

januari 15, 2024

Studieform

Normal

Undervisningsspråk

Engelska

Studietid

september 2, 2024–juni 8, 2025

Förkunskapskrav

 • Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng
 • 90 högskolepoäng inom huvudområdet företagsekonomi varav 30 högskolepoäng inom organisation, marknadsföring, internationellt företagande eller relaterade områden
 • Engelska 6

Urval

Högskolepoäng

Utbildningsplan

Om programmet

Genom programmet får studenterna möjlighet att utveckla kunskaper inom områdena hållbarhet, internationell management och marknadsföring. Studenterna kommer att granska olika affärsmiljöer och utveckla ett kritiskt förhållningssätt till hållbara internationellt företagande.

Examen

Filosofie magisterexamen

Ämnen inom programmet år 1

En utbildning för framtida ledare

I en tid då efterfrågan på hållbara arbetssätt i det internationella affärslandskapet är högre än någonsin, är det ettåriga Företagsekonomiska magisterprogrammet med fokus på hållbart internationellt företagande vid Högskolan i Gävle ett idealiskt examensprogram för framtida ledare och förändringsagenter. Detta program är noggrant utformat för dig som inte bara vill främja din karriär utan drivs av visionen att göra en betydande, positiv inverkan på vår planet och samhället.

Höjdpunkter i läroplanen

När du ger dig ut på denna resa kommer du att fördjupa dig inom följande områden:

 • Avancerat akademiskt skrivande i företagsekonomi, som förbättrar din förmåga att formulera komplexa idéer med tydlighet och precision.
 • Internationellt företagande, som ger insikter i dynamiken på globala marknader och strategier för att navigera dem framgångsrikt.
 • Interkulturellt företagande: Skandinaviskt perspektiv, utforskar nyanserna i att hantera olika kulturer, med särskilt fokus på skandinaviska metoder som är kända för sin hållbarhet och innovation.
 • Samtida perspektiv inom marknadsföring och Globala marknader och marknadsföringsstrategier, som ger dig de senaste marknadsföringskunskaperna som är nödvändiga för att främja hållbara produkter och tjänster.
 • Hållbarhetsledning, ett kritiskt studieområde där du lär dig hur man integrerar hållbarhet i centrala affärsstrategier.
 • Examensarbete för magisterexamen i företagsekonomi, som ger dig möjlighet att bidra med originalforskning inom området, vägledd av fakultetsmedlemmar som är aktivt engagerade i hållbarhet och internationell affärsforskning.

En mångsidig miljö för lärande

Vårt program kännetecknas av en kulturell mångfald och de berikande perspektiv som denna mångfald för med sig in i våra klassrum. Den nära akademiska gemenskapen vid Högskolan i Gävle främjar djupa kontakter mellan studenter och lärare, vilket skapar en miljö som är mogen för lärande, innovation och samarbete, vilket underlättar en gynnsam inlärningsmiljö för heterogena elever.

Vägar till påverkan

Utbildningen ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att leda den globala utvecklingen mot hållbarhet. Programmet erbjuder en djupdykning i hållbar förvaltning, internationell affärsverksamhet och marknadsföring och förbereder dig för en inflytelserik karriär inom olika sektorer. Karriärmöjligheterna sträcker sig från hållbarhetskonsulter, internationella affärsutvecklingschefer, hållbarhetsmarknadschefer, ledare för icke-statliga organisationer, doktorander och industriforskare. Med en läroplan som främjar en kritisk inställning till hållbarhet och en inkluderande, dynamisk inlärningsmiljö är de utexaminerade redo att göra betydande bidrag till hållbara affärsmetoder över hela världen och ta itu med brådskande miljömässiga och sociala utmaningar.

Framtiden för hållbart företagande

I takt med att den globala medvetenheten och konsumenternas efterfrågan går mot hållbarhet blir företag världen över alltmer engagerade i hållbara affärsmetoder. Detta skifte är inte bara en trend utan en grundläggande förändring av hur affärer bedrivs, vilket öppnar upp för nya och mångsidiga möjligheter för yrkesverksamma inom området. Den unika aspekten av den här framväxande sektorn är dess mottaglighet för nya aktörer, vilket ger en jämn spelplan där innovativa idéer och nya perspektiv värderas högt. Som kandidat från programmet kommer du att kunna bidra till detta paradigmskifte genom att spela en aktiv roll.

Bli en del av en global rörelse

Att välja Företagsekonomiska magisterprogrammet: inriktning hållbart internationellt företagande hos oss är mer än ett utbildningsbeslut - det är ett steg mot att bli en del av en global rörelse som försöker omdefiniera framgång inom näringslivet. Förbered dig på en karriär som inte bara är givande och utvecklande utan också avgörande för en hållbar framtid för vår värld.

Kontaktperson

Michelle Rydback, profilbild

Michelle Rydback

Utbildningsledare

Sidan uppdaterades 2024-04-15