Personal- och arbetslivsprogrammet 180 hp
Hjälp andra att må bra på jobbet! Personalen är en organisations viktigaste tillgång. Att jobba med personal- och arbetsmiljöfrågor och medverka till att utveckla både medarbetare och organisationer gör dig till en viktig del av varje arbetsplats och av en hälsosam, positiv samhällsutveckling.
Nyckelroll för människan i arbetslivet
Medarbetares kompetens, engagemang och välmående är avgörande för organisationers framgång, och med en bred kompetens om människan i arbetslivet har du som personalvetare en nyckelroll på många arbetsplatser. Under utbildningen har du regelbunden kontakt med yrkesverksamma inom HR-området genom arbetslivsanknutna examinationsuppgifter, fältstudier och gästföreläsningar, och du får därmed värdefulla kunskaper och kontakter inför ditt framtida yrkesliv.
En kompetens som efterfrågas mer och mer
När HR-funktionen får en allt viktigare position inom både näringsliv och offentlig sektor ökar också behovet av personer med utbildning inom strategiska personalfrågor. Utbildningen till personalvetare ger dig en bred kompetens och därigenom en god beredskap att möta utmaningar som du som personalvetare kan ställas inför i din kommande yrkesroll.
Från rekrytering till arbetsmiljö
Efter examen kan du arbeta med ett brett spektrum av operativa och strategiska arbetsuppgifter - från rekrytering, kompetensutveckling och organisationsutveckling till att förbättra arbetsmiljön på arbetsplatsen. Du får också en filosofie kandidatexamen med psykologi som huvudämne och behörighet till studier på avancerad nivå, till exempel till Masterprogram i arbetshälsovetenskap.

Studentintervju
Sofia, student
Urvalsgrupp för dig med arbetslivserfarenhet
30 % av platserna reserveras för behöriga sökande med minst två års arbetslivserfarenhet. Platserna i denna grupp meritvärderas baserat på betyg.
Anmälningsinformation
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet +
Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.
Ansökan
Antal platser: 54
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19806
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Urval: Betyg/Högskoleprov: 60/40 %
*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.