Studentföreningar

Studietiden handlar inte bara om studier utan även om möjligheten att lära känna nya människor. Så ta chansen att träffa nya och gamla studenter genom att delta i Student­kårens och student­föreningarnas aktiviteter.

Gefle Studentkår

Gefle Studentkår är en sammanslutning av studenter vid Högskolan i Gävle. Studentkåren ser till att studenternas röster blir hörda och att de finns representerade på de ställen som de behövs. Studentkåren arbetar med studiesociala frågor såväl som utbildnings- och forsknings­frågor. De ordna också flera olika event som kårfrukost, Café Kåren, pubkvällar och Club Kåren. Följ Gefle Studentkår i sociala medier för att hålla dig uppdaterad.

Sektioner och föreningar vid Högskolan i Gävle

Cult & Co

Cult & Co är en sektion under Gefle Studentkår för dig som studerar humaniora och samhällsvetenskap, dit Kommunikationsprogrammet och Människa- kultur och religionsprogrammet tillhör. Cult & Co hittar ofta på kreativa aktiviteter, allt ifrån spökvandringar under halloween till capsturneringar. De anordnar även sittningar och föreläsningar.

Cult & Cos webbsida Länk till annan webbplats.
Cult & Co på Facebook Länk till annan webbplats.
Cult & Co på instagram Länk till annan webbplats.

Gavlecon

Gavlecon är en sektion under Gefle Studentkår speciellt för dig på Ekonomprogrammet, Fastighetsmäklarprogrammet och Rättsvetenskapliga programmet. Gavlecon driver studentpuben Nya Vall (NV) på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. De arrangerar allt från pluggstugor inför större tentor till sittningar och arbetsmarknadsdagen Kontaktia.

Gavlecons webbsida Länk till annan webbplats.
Gavlecon på facebook Länk till annan webbplats.
Gavlecon på instagram Länk till annan webbplats.

Gefleteknologerna

Gefleteknologerna är den sektion i Gefle Studentkår som omfattar flest program. Till denna sektion hör alla ingenjörs-, teknik-, data- och miljöutbildningar. Gefleteknologerna driver studentpuben Trossen på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. Denna studentförening har ett brett utbud av aktiviteter, exempelvis arbetsmarknadsdagen Futurum. De arrangerar sin inspark tillsammans med VOX under namnet TechoVox.

Gefleteknologernas webbsida Länk till annan webbplats.
Gefleteknologerna på facebook Länk till annan webbplats.
Gefleteknologerna på instagram Länk till annan webbplats.

Gävles resande intellektuella studenter (GRIS)

Gävles Resande Intellektuella Studenter (GRIS) är till för alla som tycker om att skapa nya kontakter med andra studenter och resa. I denna fristående studentförening kan alla studenter bli medlem oavsett utbildning. GRIS är studentföreningen som anordnar resor till andra universitet och högskolor som bjuder in till skojsilojsiga evenemang.

GRIS webbsida Länk till annan webbplats.
GRIS på facebook Länk till annan webbplats.

Hälso- och idrottsprofilen

Hälso- och idrottsprofilen (HIP) är en fristående studentförening för hälsopedagoger, idrottsvetare och folkhälsostrateger på Högskolan i Gävle. HIP arrangerar karriärluncher för att ge dig chansen att träffa företag som kan ge dig idéer och tips på framtida jobb. Föreningen anordnar också medlemskvällar, sittningar och mycket mer.

Hälso- och idrottsprofilens webbsida Länk till annan webbplats.
Hälso- och idrottsprofilen på instagram Länk till annan webbplats.

Högskolemäklarna

Högskolemäklarna är en ekonomisk förening vars syfte är att arbeta för föreningsmedlemmarnas intressen som fastighetsmäklarstudenter. Högskolemäklarnas största event är Mäklardagen.

Högskolemäklarna på Facebook Länk till annan webbplats.

PA Gefle

PA Gefle riktar sig främst till de studenter som läser Personal- och arbetslivsprogrammet. PA Gefle är en fristående studentförening som ständigt arbetar med att göra studietiden så bra som möjligt för deras medlemmar, vilket de bland annat gör genom att anordna sittningar, utbildningar och lunchföreläsningar.

PA Gefles webbsida Länk till annan webbplats.
PA Gefle på facebook Länk till annan webbplats.
PA Gefle på instagram Länk till annan webbplats.

Pedagogerna i Gävle

Pedagogerna i Gävle (PiG) är en sektion under Gefle Studentkår för alla de studenter som läser till förskollärare, lärare och fritidspedagog. PiG anordnar bland annat medlemskvällar, temadagar och sittningar.

PiG på facebook Länk till annan webbplats.
PiG på instagram Länk till annan webbplats.

SportHIG

En studentförening för alla som är intresserade av idrott och att aktivera sig. De anordnar bland annat gemensam löpning.

SportHIG på facebook Länk till annan webbplats.
SportHIG på instagram Länk till annan webbplats.

Sveriges Lärarstudenter Gävle

En fristående studerandeförening som riktar sig till dig som studerar till förskollärare eller lärare på Högskolan i Gävle. Medlemskapet är helt gratis för alla studerandemedlemmar. Sveriges Lärarstudenter Gävle är för dig som intresserad av pizzakvällar, fortutbildning under studierna och resor till andra städer där du får träffa andra förskollärarstudenter, lärarstudenter samt studie- och yrkesvägledarstudenter från andra lärosäten. Alla dessa event är helt gratis för alla medlemmar.

Sveriges Lärarstudenter Länk till annan webbplats.
Sveriges Lärarstudenter Gävle på facebook Länk till annan webbplats.
Sveriges Lärarstudenter Gävle på instagram Länk till annan webbplats.

VOX

I denna sektion under Gefle Studentkår kan du som studerar på sjuksköterske-, socionom-, internationell socionom- eller kriminologprogrammet bli medlem. VOX (vård och omsorg i X-län) jobbar med att arrangera medlemsdagar och festligheter. De arrangerar sin inspark tillsammans med Gefleteknologerna under namnet TechoVox.

VOXs webbsida Länk till annan webbplats.
VOX på instagram Länk till annan webbplats.

Kontaktperson

Högskolan i Gävle, profilbild

Högskolan i Gävle

Här ska det stå en förklarande text kopplat till kontaktkortet. Texten ska förklara vid vilka tillfällen/frågor det är aktuellt att kontakta personer via dom presenterade kontaktuppgifterna.

Sidan uppdaterades 2024-03-26