Jobb och karriär

Redan under studietiden kan du förbereda dig inför arbetslivet. Genom att knyta kontakter och jobba extra ökar du dina möjligheter på en framtida arbetsmarknad och bygga på ditt CV. Här har vi samlat information och länkar för dig som börjar funderar på jobb och karriär.

Prata med en studie- och karriärvägledare

Du som student på Högskolan i Gävle erbjuds samtal med någon av våra Studie- och karriärvägledare samt olika karriäraktiviteter. Kom till oss om du behöver någon att bolla dina tankar och funderingar med.

Arbetsmarknadsdagar, temadagar och event

På Högskolan arrangeras flera olika temadagar och event som kan handla om karriärval, sommarjobb eller annat i form av mässor eller möten i mindre format. Även studentföreningarna arrangerar arbetsmarknadsdagar. Håll utkik i nyhetsflödet på hig.se/student och i kalendariet efter de olika evenemangen.

Engagera dig under studietiden

Under din studietid finns det möjlighet att arbete eller på annat sätt engagera sig vid sidan av studierna. Det ger dig värdefulla erfarenheter och kontakter inför framtiden.

Varför inte testa att jobba extra som studentambassadör, bli fadder eller engagera dig som studentrepresentant i något av Högskolans organ.

Studentambassadör

Som studentambassadör är du med och marknadsför Högskolan i Gävle vid olika aktiviteter som gymnasiebesök, mässor och guideuppdrag vid Högskolan. Förutom den extra meriten från din högskoleutbildning tjänar du också en slant.

Läs mer om hur det är att jobba som studentambassadör och hur du anmäler ditt intresse

Studentguide

Som studentguide är du ett stöd för de nya studenterna som startar sina studier. Du ska kunna svara på frågor om exempelvis boende, hur det är att vara student, hur Gävle är som studentstad, hur du kan förbereda dig inför dina studier och en massa andra frågor som kan dyka upp som blivande student.

Den största delen av uppdraget innebär att svara på frågor via mejl, men du förväntas även kunna hålla kortare informationspass i grupp och vara delaktig under introduktions­dagen och terminsstarten.

För mer information och intresseanmälan mejla introduktion@hig.se

Studentmentor

Högskolan söker kontinuerligt studentmedarbetare som är intresserade av att vara mentor till studenter som har beviljats riktat pedagogiskt stöd.

Som mentor får du uppdrag från högskolans samordnare för pedagogiskt stöd. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att tillsammans med en student skapa en bra planering och struktur i dennes studier.

Du behöver vara strukturerad i ditt arbete och ha lätt för att hjälpa andra med att skapa struktur och prioriteringar i studierna. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som servicekänsla, samarbets- och initiativförmåga, flexibilitet och noggrannhet.

Ersättning utgår. Varje uppdrag omfattar som mest 10 timmar/månad, men varierar utifrån behov.

Mejla din intresseanmälan om att bli studentmentor

Studentrepresentant

Som studentrepresentant företräder du alla studenterna i Högskolans råd, nämnder eller styrelser. Och bidrar med kunskap och synpunkter som är viktig för Högskolans utveckling.

Vissa nämnder och råd är arvoderade, men inte alla. Du kan få besked om detta från ordföranden eller sekreteraren i det berörda organet.

Ansök om att bli studentrepresentant via Gefle Studentkår Länk till annan webbplats.

Stipendier

Studenter, forskarstuderande och forskare vid Högskolan i Gävle har möjlighet att söka stipendier.

Läs mer om stipendier

Utveckla din idé

Har du en affärsidé och vill ha hjälp med att ta nästa steg för att förverkliga den? Här finns tips på vart du kan vända dig för rådgivning och coaching.

Mer information om hur du kan få coachning att utveckla din idé

Projektet AIM (Advancing Inclusive Mentorship) vill öka antalet studenter som väljer att starta eget företag efter avslutade studier.

Mer information om projektet AIM och mentorprogram

Anmäl dig som alumn

Vi vill gärna hålla kontakten med dig även efter studierna! Anmäl dig gärna till HiG-Alumni –nätverket för dig som är före detta student vid Högskolan i Gävle.

Läs mer om alumnnätverket

Sidan uppdaterades 2024-07-02