Studievägledning

Både du som är student vid Högskolan och du som funderar på att börja studera kan få hjälp av Högskolans studie- och karriärvägledare. Har du funderingar kring din nuvarande utbildning och dina framtida karriärvägar? Då kan vi ge dig stöd och vägledning i dina val. Du kan boka ett vägledningssamtal, ringa eller mejla oss.

Du som redan är student vid Högskolan i Gävle och har frågor kring kurserna inom ditt program ta då kontakt med din utbildningsledare.

Få tips inför din karriärplanering!

Vad händer efter dina studier? Kom igång med din karriärplanering. Vi ger dig tips på hur du själv kan navigera på din framtida arbetsmarknad. Ta en timme av din tid och kom och få tips om hur du kan göra din karriärplanering. Vi ger samma innehåll vid fyra olika tillfällen i sal 23:302 (biblioteket).

Karriärplanering

Datum

Tid

29 februari

12.00–13.00

26 mars

16.00–17.00

17 april

15.00–16.00

17 maj

10.00–11.00

 

Studie- och karriärvägledningen finns för dig som

  • är osäker på ditt val av utbildning och behöver stöd
  • funderar på vilka kompetenser och styrkor du har
  • vill hitta vägar vidare efter din utbildning
  • är nyfiken på vad utlandsstudier/utlandspraktik kan ge dig
  • om du funderar över att göra ett studieuppehåll eller studieavbrott kan ett samtal med en studievägledare underlätta ditt beslut kring dina studier

Boka ett vägledningssamtal

I ett vägledningssamtal får du stöd att sortera dina tankar och se vilka olika vägar och möjligheter det finns för att nå dit du önskar. Målet med samtalet är att ge dig bättre förutsättningar att fatta dina egna beslut i studie- och karriärrelaterade frågor. Vägledningssamtalet kan ske på plats, på campus, via ett Zoom-möte eller genom telefonsamtal. Du väljer vilket alternativ som passar dig bäst.

Förbered dig inför ditt vägledningssamtal genom att:

  • fundera över vad du vill prata om
  • läsa om olika utbildningar och yrken som intresserar dig
  • läsa på webbsidorna som är listade nedan

Kontakt

Studievägledningen, profilbild

Studievägledningen

Avdelningen för utbildningsstöd

Telefontid: måndag–torsdag kl. 9.00–10.00. Onsdagar 11–13 finns vi i Studentcentrum. Det går också bra att mejla för att boka en tid eller ställa dina frågor!

Sidan uppdaterades 2024-05-06