Kompletterande pedagogisk utbildning 90 hp

Har du redan en akademisk utbildning i ett eller flera skol­relevanta ämnen och har tankar på att bli lärare? Då kan vi erbjuda dig att läsa en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU).

Högskolepoäng

90 hp

Anmälningskod

HIG-19675

Sista ansökningsdag

april 15, 2024

Studieform

Distans

Undervisningsspråk

Svenska

Studietid

september 2, 2024–januari 18, 2026

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt

  • minst 90 hp avslutade kurser inklusive ett självständigt arbete (examensarbete) i något av följande ämnen:
    biologi, engelska, fysik, geografi, historia, kemi, matematik, religionskunskap, samhällskunskap, svenska, svenska som andraspråk, teknik
    eller
  • minst 120 hp avslutade kurser inklusive ett självständigt arbete (examensarbete) i ämnet naturkunskap

Urval

Högskolepoäng

Utbildningsplan

Om programmet

Från ämneskunnig till ämneslärare

Vid Högskolan i Gävle kan du söka till KPU om du har högskolestudier omfattande minst 90 hp i ett av följande ämnen: biologi, engelska, fysik, geografi, historia, kemi, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap, svenska, svenska som andraspråk och teknik. Studierna ska motsvara bredd och djup i motsvarande skolämne.

Distansstudier

Programmet ges på distans och på 100 % studietakt. Distans i det här fallet innebär att det är 2-3 träffar på Högskolan i Gävle per termin. Dessa träffar har ofta inslag av examinaerande moment. I övrigt förväntas du delta på seminarier och annan undervisning under dagtid med hjälp av distansöverbryggande hjälpmedel.

Verksamhetsförlagd utbildning

En viktig del av utbildningen sker i skolan genom den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU). Det är totalt tjugo veckor VFU i programmet fördelat på alla tre terminer. Här finns mer information om VFU i lärarutbildningen.

Examen

Ämneslärarexamen

Ämnen inom programmet år 1

Kontaktperson

Ingrid Nordqvist

Utbildningsledare

Sidan uppdaterades 2024-04-16