- Högskolan i Gävle
- / Om Högskolan
- / Arbeta hos oss
- / Jobbannons
Om arbetsplatsen
Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.
Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.
Högskolan i Gävle är sedan 2023 också ett så kallat Europauniversitet i ett nätverk som kallas EU GREEN. Nio universitet i lika många länder bildar nätverket som ska främja kvalitet och hållbarhet, samt ökat utbyte för både studenter och anställda.
Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.
På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 70 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Vid avdelningen finns fyra utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå som leder till examen inom huvudområdet företagsekonomi; Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Ekonomprogrammet 180 hp (campus och distans), samt två magisterprogram med inriktning redovisning respektive affärsutveckling (båda om 60 hp). Vid avdelningen finns också Rättsvetenskapligt kandidatprogram med inriktning mot skatterätt och fastighetsrätt (180 hp), som leder till examen inom huvudområdet rättsvetenskap. Forskningen vid avdelningen ligger inom marknadsföring, ledarskap och organisation, redovisning, nationalekonomi samt juridik där vi arbetar teamorienterat både inom och över ämnesgränserna. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet.
Arbetsuppgifter
Anställningen avser amanuens inom ämnet företagsekonomi. Amanuensen ska arbeta på kurser i externredovisning samt ekonomistyrning.
Arbetet är i första hand relaterat till undervisning och sker i samråd med berörda kursansvariga lärare. Arbetet kan till exempel bestå av bedömning av enklare inlämningsuppgifter, genomförande av seminarier och enklare undervisningsmoment, framtagande av kursmaterial och övningar, schemaläggning via KronoX, gruppindelningar, hantering av Canvas och studentkontakt vid praktiska frågor, samt administration.
Andra till verksamheten relaterade arbetsuppgifter kan, utifrån verksamhetens behov och den anställdes önskemål, också komma att ingå.
Kvalifikationer
En anställning som amanuens förutsätter att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Det är meriterande att ha en examen på kandidatnivå i huvudområdet företagsekonomi. Det är också meriterande att studera på avancerad nivå i det företagsekonomiska ämnet vid urvalstillfället.
Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska, samt ha god samarbetsförmåga.
I urvalsförfarandet kommer stor vikt att läggas vid goda studieresultat samt vid en sammanvägd bedömning av förmågan att utföra de tilltänkta arbetsuppgifterna.
Om anställningen
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid 20%, kan bli aktuellt med utökad omfattning upp till max 50%.
Tillträde: Start 1 september 2023 eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsning: Anställningen sträcker sig till 23 juni 2024 med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1
Plats: Gävle, Gävleborgs län
Övrig information
Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.
Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.
Ansökan
Sista ansökningsdag: 31 maj 2023
Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2023/207
Kontakt
Patrik Sörqvist
Professor
E-post: patrik.sorqvist@hig.se
Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se
Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se
Annette Gustafsson
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: annette.gustafsson@hig.se