Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Högskolan i Gävle är sedan 2023 också ett så kallat Europauniversitet i ett nätverk som kallas EU GREEN. Nio universitet i lika många länder bildar nätverket som ska främja kvalitet och hållbarhet, samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för HR ger stöd till ledning, chefer och medarbetare inom alla HR-relaterade frågor. Högskolan i Gävle är inne i ett spännande arbete med att utveckla olika processer, och som HR-strateg kommer du att vara delaktig i denna utveckling.

Arbetsuppgifter

I HR-strategens arbetsuppgifter ingår att initiera, driva och delta i högskoleövergripande och strategiskt utvecklingsarbete inom HR-området. Det innebär att du ska ha ett tydligt utvecklingsfokus, driva det strategiska HR-arbetet framåt och skapa långsiktiga planer, i samarbete med övriga HR-avdelningen. I arbetet ingår även att omvärldsbevaka utvecklingen inom HR. HR-strategen är en utåtriktad roll där du bland annat förväntas leda, delta och bidra i olika arbetsgrupper, etablera relevanta kontakter internt och externt och delta i nätverk utifrån verksamhetens behov. Vid behov deltar du i övrigt arbete på HR-avdelningen.

Kvalifikationer

För arbetet som HR-strateg ska du ha högskoleutbildning med inriktning mot personalvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig som har erfarenhet av strategiskt HR-arbete och av att leda större projekt och utvecklingsarbeten inom HR-området. Du ska även ha flera års praktisk erfarenhet av kvalificerat arbete inom flertalet HR-processer och god kännedom om samt vana av att tillämpa arbetsrättsliga lagar och avtal. Det är meriterande att ha insikt i och kunskap om verksamheten inom lärosäten.

Som person behöver du vara initiativtagande, drivande och uthållig. Du ska ha helhetssyn, vara självständig och en god kommunikatör. God samarbetsförmåga är ett krav.

Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Stor vikt läggs vid personlig förmåga.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 28 maj 2023

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2023/213

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Jessica Hagberg
HR-chef
Telefon: 026-64 86 66
E-post: jessica.hagberg@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Annette Gustafsson
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: annette.gustafsson@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)