Lediga jobb

Ekonomichef

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

I rollen som ekonomi- och inköpschef leder du, utvecklar funktionen och bidrar till en fortsatt ledande position inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Som ekonomichef bidrar du med support till högsta ledningen, chefer och medarbetare. Ditt uppdrag är att leda och vidareutveckla funktionen mot enhetliga arbetssätt, digitalisering, minskad sårbarhet, samt möjligheter till specialisering och effektivisering. Totalt omfattar personalansvaret 17 medarbetare i funktionerna, controller, inköp/upphandlingar, externfinansierade projekt, redovisning/system och reskontra . Du rapporterar till förvaltningschefen för den högskolegemensamma administrationen och arbetar i nära samverkan med högskoleledningen.

Genom att lyhört möta verksamhetens behov och använda all den kompetens och förmåga som medarbetarna besitter, kommer ekonomifunktionen att fortsätta vara en viktig kraft i utvecklandet av en modern och effektiv högskola.

Kvalifikationer:

Du har en kandidatexamen inom företagsekonomi eller motsvarande med gedigen ekonomi- och redovisningskompetens. Du har chefserfarenhet, där du fått möjlighet att pröva din förmåga att utveckla både människor och verksamhet inom ramen för en ekonomiavdelning eller motsvarande. Erfarenhet från högskola eller universitet är en fördel, men inget krav. Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande i synnerhet statlig verksamhet.

Du är en drivande, kommunikativ ledare som kan se både detaljerna och helheten. Du har en god organisationsförmåga och kan bygga ändamålsenliga strukturer och processer samtidigt som du kan skapa goda relationer och få andra att växa. Att proaktivt stärka kvaliteten i verksamheten genom att fånga upp behov och omsätta dessa i effektiva och ändamålsenliga ekonomiprocesser och samarbeten är också en framgångsfaktor, vilket kräver förmåga att anpassa ledarskap och kommunikation till situation och målgrupp.

Övrigt:

I denna rekrytering samarbetar vi med Balkefors & Ponsiluoma AB. Sök tjänsten senast 4 augusti 2019, via denna länk:
https://www.recruto.se/apps/modal-window/new-candidate/jobid/28016

Frågor besvaras av ansvarig rekryterare på Balkefors & Ponsiluoma, Ylva Ponsiluoma, 073-34 34 026.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-04

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/435

Upplysningar lämnas av:

Ylva Ponsiluoma
Rekryterare
Mobiltelefon: 073-34 34 026

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)