Lediga jobb

Universitetslektor i folkhälsovetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap bedriver idag såväl programmet Folkhälsostrateg för hållbar utveckling som ett idrottsvetenskapligt program med profilområdena antidoping och anpassad fysisk aktivitet. Därtill finns en kurssamverkan med Mittuniversitetet kring masterprogram i hälsovetenskap samt fristående kurser och uppdragsutbildningar på grund- och avancerad nivå.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap söker nu en universitetslektor i folkhälsovetenskap, tillsvidareanställning med omfattning 100%.

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår att ansvara för och bedriva undervisning, handledning och examination på grund- och avancerad nivå med hög kvalitet på såväl svenska som engelska. Därutöver ingår att bedriva forskning med tvärvetenskaplig och samhällsinriktad ansats med kopplingar till hållbar utveckling och i linje med högskolans strategiska forskningsområden.

I arbetsuppgifterna ingår också administrativt arbete, samverkan med omgivande samhälle, internationalisering, forskningsanknytning av utbildning samt att medverka i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete. Undervisning sker huvudsakligen på campus i Gävle men viss undervisning sker även via distans eller nätbaserat.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetslektor ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt doktorsexamen inom folkhälsovetenskap eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig.
För att bli anställd som universitetslektor ska den sökande ha:
- En vetenskaplig produktion som omfattar mer än den som låg till grund för doktorsexamen.
- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.
- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

I övrigt se (HF 4 kap. 4 a §) samt Anställningsordningen för lärare vid Högskolan i Gävle HIG-STYR 2018/127.

Särskilt meriterande är dokumenterad erfarenhet av forskningsinriktat folkhälsoarbete i organisationer utanför högskola/universitet samt god förtrogenhet med kvalitativa och/eller kvantitativa forskningsmetoder. Forskning med inriktning mot folkhälsoarbete samt arbete med hållbar utveckling är meriterande. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast 14 juni 2019. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-14

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/176

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Hellström
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 60
E-post: fredrik.hellstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)