Välkommen till kursen Bildpedagogik (31-45) 15,0 hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även information om din kursplan och kursens schema.

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

BPG307, 13102

Kursperiod och studietakt

vecka 36–03 på halvfart

Registrera dig på kursen

För att behålla din studieplats måste du registrera dig på din kurs senast vid kursstarten.

Du registrerar dig i Ladok för studenter och registreringsperioden öppnar två veckor före kursstart. När du registrerar dig visar du att du är en aktiv student på kursen.

Kursplan och kurslitteratur

I kursplanen kan du läsa mer om kursens innehåll, mål och hur den examineras. I litteraturlistan kan du se vilken kurslitteratur som ingår i din kurs.

Du söker fram din kursplan och litteratur på länken här nedan. Om en kursplan- eller litteraturlista finns i flera versioner så ska du utgå från den nyaste upplagan.

Ditt schema

Kursens schema publiceras senast fyra veckor innan kursstart. Du kan själv söka fram ditt schema via schema-appen Kronox. Du kan söka genom att ange kursens namn, kurskod eller anmälningskod.

Information från kursansvarig

Välkommen till en fortsättningskurs för dig som redan läst bildpedagogik här på högskolan eller någon annanstans. Kursen innehåller gestaltande, undersökande och teoretiska perspektiv på bildpedagogik och bildpedagogiska processer med särskilt fokus på visuell kultur. I kursen arbetar ni både praktiskt och teoretiskt och examineras därför på plats på högskolan och genom textinlämningar.

Undervisningen sker i form av litteraturseminarier, föreläsningar och gestaltande arbete. Kursen är en distansutbildning med visst antal veckoslutsträffar som genomförs på Högskolan i Gävle, fredagar kl. 13.00-19.00 och lördagar 9.00-15.00. Vi arbetar i bildsalen 31:219 om inte annat anges på Canvas.

Höstterminens helger:
v.37, 13-14 september
v.41, 11-12 oktober
v.46, 15-16 november
v.50, 13-14 december
v.2, (2024) 10-11 januari

Inför första tillfället kommer läsanvisningar och en inledande uppgift anslås på Canvas. Vid första tillfället kommer vi att gå igenom höstterminen där kursens innehåll och uppgifter beskrivs. En materialavgift på 200 kronor/termin tas ut, mer information om det vid kursstart.

Var uppmärksam på att vi har en ny litteraturlista från HT-24.

Varmt välkommen hit till högskolan i Gävle den 13 september klockan 13:00 ses vi i sal 31:219

Kommunikationssätt
Vi använder lärplattformen Canvas i vår kommunikation och för inlämning av uppgifter och den nätbaserade undervisningen sker med hjälp av mötesverktyget zoom. Du kommer att behöva tillgång till internetuppkoppling och möjlighet att koppla upp dig både med bild och ljud på de nätbaserade träffarna då undervisningen bygger på aktivt deltagande.

Övrig information
Vill du veta mer om ämnet bildpedagogiken på högskolan kan du titta på: https://www.hig.se/forskning/forskningsprojekt/aue/utbildningsvetenskap

Kontakt

Studentsupport

Avdelningen för utbildningsstöd

Telefontid måndag–torsdag 9.00–10.00.

Sidan uppdaterades 2024-07-12