Välkommen till kursen Religionspsykologi 1 15 hp

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även information om din kursplan och kursens schema.

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

RVG022, 13220

Kursperiod och studietakt

vecka 36–45 på helfart

Registrera dig på kursen

För att behålla din studieplats måste du registrera dig på din kurs senast vid kursstarten.

Du registrerar dig i Ladok för studenter och registreringsperioden öppnar två veckor före kursstart. När du registrerar dig visar du att du är en aktiv student på kursen.

Kursplan och kurslitteratur

I kursplanen kan du läsa mer om kursens innehåll, mål och hur den examineras. I litteraturlistan kan du se vilken kurslitteratur som ingår i din kurs.

Du söker fram din kursplan och litteratur på länken här nedan. Om en kursplan- eller litteraturlista finns i flera versioner så ska du utgå från den nyaste upplagan.

Ditt schema

Kursens schema publiceras senast fyra veckor innan kursstart. Du kan själv söka fram ditt schema via schema-appen Kronox. Du kan söka genom att ange kursens namn, kurskod eller anmälningskod.

Information från kursansvarig

Hej och välkomna!

Kursen religionspsykologi 1 går via Zoom och de tillfällen vi ses har vi seminarium/föreläsningar i mindre grupper. Inför varje tillfälle ska du läsa de instruktioner som ges om föreläsningstillfället och därefter se inspelade föreläsningar och utforska annat material som finns i föreläsningstillfällets modul. Avsluta med att reflektera över angivna seminariefrågor. Kurslitteraturen läser du parallellt föreläsningarna. En bra övergripande bok att börja med är "Den religiösa människan".

När vi ska ses på Zoom för seminarium måste du ha en fungerande kamera påslagen och bra ljud för att få närvaro. Kontrollera därför i god tid att din uppkoppling är bra, att du har bild och ljud. Fyll även i ditt namn så att jag vet vem du är.

Observera att kursens seminarium är examinerande, varför högt deltagande på föreläsningstillfällena (via Zoom) är av stor vikt. Om du missar enstaka tillfälle kan du göra uppgiften skriftligt i efterhand på Canvas.

Mer information om seminarier och examination kommer du att finna på Canvas.

All information och kommunikation kommer att ske via Canvas och Zoom.

För att komma igång med Zoom surfar du in på https://hig-se.zoom.us Länk till annan webbplats. och klickar på knappen Sign in. Logga därefter in med ditt användarkonto, så skapas ditt konto på Zoom. OBS! Första gången du går in är det viktigt att du ser över dina grundinställningar för mötesrum. I god tid innan kursstart kommer jag lägga upp en direktlänk till det digitala rum som undervisningen sker i. Samma länk gäller under hela kursens gång.

För mer information och support för Zoom eller Canvas, besök Learning Centers hjälpsidor vid Högskolan i Gävle.
Titta i god tid på instruktioner i studiehandledningen på Canvas. De flesta svar på dina frågor om kursen finner du där. Eftersom kursen går på distans är det trevligt om du lägger upp ett fotografi på dig själv på kursens sida.

Vänligen
Sara

Kontakt

Studentsupport

Avdelningen för utbildningsstöd

Telefontid måndag–torsdag 9.00–10.00.

Sidan uppdaterades 2024-07-10