Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4 - 6 240 hp 240 hp

Jobba med framtidens vuxna! Inspirerande lärare är bland det viktigaste vi behöver för att skapa läroglädje, nyfikenhet och trygghet för barnen i grundskolan.

Högskolepoäng

240 hp

Anmälningskod

HIG-19666

Sista ansökningsdag

april 15, 2024

Studieform

Distans

Undervisningsspråk

Svenska

Studietid

september 2, 2024–juni 4, 2028

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Engelska 6, Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 1b eller 1a1+1a2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Urval

Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Utbildningsplan

Om programmet

I utbildningen varvas ämnesstudier med studier inom utbildningsvetenskaplig kärna och verksamhetsförlagd utbildning. Ämnesstudierna innefattar svenska, matematik och engelska samt ämnet bild.

Inom den utbildningsvetenskapliga kärnan studeras bl.a. ledarskap, grupprocesser, demokratins villkor, pedagogisk dokumentation och bedömning samt kunskap och lärande.
I utbildningen ingår även verksamhetsförlagd utbildning i såväl den utbildningsvetenskapliga kärnan som i matematik och svenska.

Programmet ges på distans med 100% studietakt, dagtid. Distans innebär ca fyra till sex träffar per termin i Gävle. Varje träff varar minst 1-2 dagar. I vissa kurser är antalet dagar förlagda till Högskolan i Gävle fler om så krävs. Det förekommer också föreläsningar och seminarier på nätet under dagtid.

Examen

Grundlärarexamen

Ämnen inom programmet år 1

Få alla delar för att bli en bra lärare

I utbildningen kommer du att utvecklas för det blivande yrket som lärare, samt att du själv kommer att växa som person. Du kommer att ta del av vikten av ett gott ledar­skap, bra förhållningssätt och bemötande av barn, föräldrar och kollegor och hur grupprocesser fungerar.

God arbetsmarknad med behörighet

Idag är andelen verksamma lärare utan formell behörighet hög. De närmaste åren pensioneras dessutom ett stort antal lärare. Arbetsmarknaden för lärare med lärar­examen bedöms därför vara god. Med Grundlärarprogrammet skaffar du dig nödvändig lärarbehörighet.

Inriktningar på grundlärarprogrammet

Inriktning mot arbete i fritidshem 180 hp Länk till annan webbplats.

Inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 240 hp Länk till annan webbplats.

Inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 240 hp Länk till annan webbplats.

Verksamhetsförlagd utbildning

Under utbildningen är det viktigt att du får prova på hur det är att arbeta som lärare i praktiken. Det gör du genom den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU). Den innebär att du är knuten till en av våra partnerskolor, vanligtvis samma skola under hela utbildningen. Den verksamhetsförlagda utbildningen är på 30 hp och sprids ut i flera kurser. Här kan du läsa mer om den verksamhetsförlagda utbildningen och få svar på de vanligaste frågorna.

VFU Grundlärarprogrammet Länk till annan webbplats.

Kontaktperson

Katarina Florin, profilbild

Katarina Florin

Utbildningsledare

Sidan uppdaterades 2024-04-16