Introduktionsdag 30 augusti

Den 30 augusti är du varmt välkommen till en introduktionsdag på Högskolan i Gävle! Det kommer att vara en dag fylld med extra service och olika aktiviteter runt hela campus. Många program har har sin programintroduktion denna dag. Vi ser verkligen fram emot att träffa dig!

Program för introduktionsdagen

Tid

Aktivitet

Grupp 1


09.45–10.15

Musikunderhållning i Valhall, hus 41

10.15–11.00

Välkomstceremoni Valhall, hus 41

13.00–

Programintroduktion och upprop för många programGrupp 2


11.00–11.30

Musikunderhållning i Valhall, hus 41

11.30–12.15

Välkomstceremoni i Valhall, hus 41

14.00–

Programintroduktion och upprop för många program

Välkomstceremoni

Introduktionsdagen inleds med en välkomstceremoni. En informativ och rolig stund där vi inviger läsåret tillsammans. Du hälsas välkommen av våra studenter, Högskolans rektor och Gefle Studentkår. Alla som deltar får en välkomstpåse.

Grupp 1: 10.15–11.00. Musikunderhållning från klockan 09.45
Grupp 2: 11.30–12.15. Musikunderhållning från klockan 11.00
Plats: Hörsal Valhall, hus 41

Du som läser på distans eller inte har möjlighet att ta dig till campus kan följa välkomstceremonin digitalt på Facebook. Du behöver inte ha ett konto för att kunna följa sändningen.

Följ Välkomstceremonin här Länk till annan webbplats.

Programintroduktion och upprop

Många av våra program har programintroduktion och upprop i samband med introduktionsdagen. I samband med uppropet får du allmän praktisk information om studier på Högskolan i Gävle samt specifik information om ditt program. Bara de som är antagna kan vara med på programintroduktionen.

Om du är reserv, behöver du vara tillgänglig via mail och telefon när det är dags för ditt program eller kurs att starta.

Studentcentrum – här får du hjälp och stöd

Studentcentrum är den naturliga mötesplatsen på campus. På introduktionsdagen har vi utökad support för dig som ny student. Få hjälp med användarkonto, registrering, Canvas med mera. Under dagen kan du även hämta ut HiG-kort och parkeringstillstånd här. Öppet klockan 08.00–14.00.

Visning av Högskolans bibliotek

Lär känna biblioteket genom en kort rundtur där vi visar biblioteket och berättar hur vi kan hjälpa dig under studietiden. Rundturer ges vid två tillfällen med start klockan 12.00 och 12.30. Rundturen håller på cirka 15 minuter. Samling inomhus vid bibliotekets entré i hus 23. Visningarna av biblioteket hålls både på svenska och engelska.

Välkomstmässa

Under introduktionsdagen finns en välkomstmässa med massor av utställare som är här för att visa upp sin verksamhet för dig. Fackföreningar, gym, kultur- och musikarrangörer med mera. Mässan pågår mellan klockan 11.00–14.00.

  • Högskolans stödfunktioner​
    Det finns flera olika typer av stöd som finns för dig som student. På mässan träffar du bland annat Studenthälsan, International Office, samordnare för pedagogiskt stöd, studentombudet, samordnaren för lika villkor och studievägledningen.​
  • Gefle Studentkår och studentföreningarna​
    Lär känna Högskolans studentliv. Studentkåren och alla student­föreningarna är på mässan. Passa på att bli medlem och ta del av gemenskapen!

Kontakt

Studentsupport, profilbild

Studentsupport

Avdelningen för utbildningsstöd

Sidan uppdaterades 2024-04-30