Programvaror för studenter

Under din studietid har du möjlighet att installera vissa programvaror på din egen dator.

Microsofts Office 365

Du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Programvaror från Affinity

Affinity erbjuder dig gratis ett bildbehandlingsprogram, ett vektorbaserat illustrationsprogram och ett layout/publiceringsprogram.

Dessa program är alternativ till Adobes Photoshop, Illustrator och InDesign. Manualer finns att låna på Högskolans bibliotek. Produktnyckel och instruktioner hur du laddar hem programmen finns i Canvas.

Programvaror från Autodesk

Autodesk erbjuder gratis rit- och animeringsprogram som till exempel Autocad och Maya. För att få tillgång till programmen behöver du skapa ett konto på deras webbsida och ange att du studerar på Högskolan i Gävle

Programvaror från Mathworks

Mathworks erbjuder programvarorna Matlab och Simulink, inklusive samtliga "toolboxar". I Högskolans licens ingår även instruktionsfilmer och självstudiekurser samt hjälp och support från Mathworks.

Programvaror från Microsoft Azure Dev Tools

Microsoft Azure Dev Tools for Education tillhandahåller bland annat Windows Server och Visual studio. Du loggar in på deras webbsida med ditt användarnamn@hig.se och ditt lösenord.

Skapa enkäter med Sunet Survey

Med den webbbaserade tjänsten Sunet Survey kan du skapa enkäter och andra typer av undersökningar i uppsatser och andra arbeten. Du kan skapa både webbenkäter och pappersenkäter.

Medan du arbetar med din enkät, finns en bok-ikon med ett frågetecken tillgänglig längst upp till höger. Klicka på den och du får hjälp om just den funktion du befinner dig på. Behöver du mer fördjupad hjälp så finns det också en manual och videoguider.

It-support telefontid

Måndag–fredag: 8.00–15.00

Felanmälan och självhjälp: Serviceportal Länk till annan webbplats.
Besökstid: Måndag‑fredag 9.00‑15.00.

Sidan uppdaterades 2024-04-30