Studentlegitimation

Studentlegitimation bevisar att du är student vid en högskola eller ett universitet och ger rätt till diverse studentrabatter.

Så här ordnar du en studentlegitimation

Det finns två sätt att få en studentlegitimation, antingen genom att bli medlem i Gefle studentkår eller genom att själv ansöka om ett mecenat- eller studentkort.

Bli medlem i Gefle Studentkår

Om du väljer att bli medlem i Gefle Studentkår skickas ett mecenatkort automatiskt hem till dig efter att du betalat kåravgiften. Mecenatkortet/kårkortet är din studentlegitimation och är även ett bevis på att du är medlem i Gefle Studentkår.

Beställ ett kort på egen hand

Om du inte väljer att bli medlem i Gefle Studentkår kan du själv beställa en studentlegitimation direkt från Mecenat eller Studentkortet. Du behöver då bifoga ett registreringsintyg som visar att du är student. Du kan skapa ett intyg via Ladok.

Mecenat

Om du har studiemedel via CSN så får du ett mecenatkort automatiskt. Ditt digitala kort skapas inom någon dag efter att du fått din första utbetalning från CSN. Om du inte har studiemedel eller inte fått kortet automatisk kan du själv göra an ansökan på mecenat.se.

Studentkortet

Om du vill ha studentkortet kan du ansöka direkt via studentkortet.se. Notera att när du ska välja skola i ansökningsformuläret ska du inte välja "Högskolan i Gävle" utan istället "Övriga/annan".

HiG-kortet

HiG-kortet behöver du för att komma in i Högskolans lokaler under vissa tider.

Läs mer om HiG-kortet

Sidan uppdaterades 2024-04-30