Anmälan

Här hittar du information om hur du anmäler dig till kurser och program via Antagning.se. Kontrollbeskedet och antagningsbeskedet hittar du på Mina Sidor på Antagning.se och det är även där du svarar på ditt antagningsbesked. Ibland kan du behöva komplettera din anmälan eller vill ändra i din anmälan.

Anmälan till kurser och program

Du anmäler dig till både program och kurser via antagning.se. Tänk därför på att prioritera dina sökalternativ i rätt ordning. Första gången du söker en utbildning via Antagning.se behöver du skapa ett konto. Ansökningswebben öppnar ungefär en månad innan sista anmälningsdag.

Har du redan användarkonto vid Högskolan i Gävle?

Om du är student vid Högskolan i Gävle behöver du inte skapa ett konto på Antagning.se. Istället loggar du in via alternativet Studentportal och använder ditt "vanliga" användarkonto från Högskolan i Gävle. Information om din anmälan skickas till e-postadressen som finns på Mina sidor, så kontrollera att den är aktuell.

Kontrollbesked och antagningsbesked på Mina sidor

På Mina sidor på Antagning.se kan du följa din anmälan, kontrollera dina meriter, dina person­uppgifter och din behörighet. Där läser du ditt kontrollbesked och svarar på antagningsbeskedet. Observera att du måste svara på ditt antagningsbesked för att behålla din plats.

Ändringar i din anmälan

Du som gjort en webbanmälan på Antagning.se kan själv gå in och göra ändringar i din anmälan fram till och med sista anmälningsdag. Efter sista anmälningsdag kan du inte ändra ordningen i din anmälan. Du kan däremot stryka utbildningar.

Om du lägger till någon utbildning i din anmälan efter sista anmälningsdag så betraktar Antagnings­service din ansökan till den utbildningen som en sen anmälan. Det påverkar dock inte de andra utbildningarna som du har sökt.

Kompletteringar till din ansökan

Om du är obehörig på en utbildning du har anmält dig till så kan du komplettera din anmälan med dina meriter, se viktiga datum på Antagning.se Länk till annan webbplats. Handlingar och meriter som inkommer efter sista kompletteringsdag räknas som sena kompletteringar. Om det finns lediga platser efter urval kan sena kompletteringar medräknas.

Svara på antagningsbeskedet

Om du har blivit erbjuden en plats måste du svara på ditt antagningsbesked genom att tacka ja. Om du inte gör det i tid förlorar du din plats till en annan sökande. Sista dag för att svara på ditt antagnings­besked är i slutet av juli för höstens kurser och i mitten av december för vårens kurser. Det exakta datumet finns angivet i ditt antagningsbesked som du hittar på Mina sidor på Antagning.se

Antagen med villkor

Om du inte uppfyller behörighetskraven när du söker en utbildning, men har förutsättningarna för att bli behörig innan utbildningen startar – då kan du bli antagen med villkor.

För att bli registrerad måste du senast vid kursstart kunna visa att du uppfyller samtliga behörighetskrav.

Det innebär att du är antagen och får påbörja kursen, förutsatt att du kan visa att du uppfyller det angivna villkoret (behörigheten) senast vid kursstarten. Den vanligaste anledningen till att bli antagen med villkor är att du är registrerad men saknar slutbetyg på en behörighetsgivande kurs.

Du som är antagen med villkor kan inte registrera dig på egen hand via Ladok. Du behöver därför skicka namn, personnummer och namn på kursen till Högskolans kurs- och programadministration så att de kan kontrollera din behörighet.

Kontakt

Antagningsenheten

Avdelningen för utbildningsstöd

Viktiga datum

Du söker din utbildning via Antagning.se och där hittar du också de exakta datumen som gäller för din ansökan.

Viktiga datum på Antagning.se Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades 2024-04-12