Mediaportal HiG Play

HiG Play är en mediatjänst för att spela in, lagra och spela upp bild och ljud. Tjänsten används för film som visas i lärplattformen eller på Högskolans webbsidor. HiG Play har ett eget inspelningsverktyg, Kaltura Capture.

Vad är HiG Play?

HiG Play är en mediatjänst där du kan ladda upp och lagra filmer, göra enklare redigeringar av filmer och lägga till undertexter. FIlmerna kan ligga på HiG Play medan du länkar till dem på webben eller lägger in själva filmen i Canvas.

Du kommer åt HiG Play via Canvas

HiG Play finns också integrerat i Canvas. Inspelningar och filer kan hanteras via My Media i vänstermenyn i kursen. Om du inte ser rubriken My Media i menyn så beror det på att läraren valt att ta bort det från kursens meny.

Hur kan jag använda verktyget?

Du kan ladda upp inspelningar och andra filer via My Media i Canvas. Du kan också bifoga filmer som du laddat upp där i till exempel en inlämningsuppgift. För att publicera filmklippet där din lärare vill ha det, går du via texteditorn i till exempel din inlämningsuppgift eller inlägg i ett diskussionsforum.

Här finns ett antal instruktionsfilmer som bland annat beskriver hur du gör en inspelning i Zoom, hur du laddar upp en inspelning under My Media i Canvas, och hur du lägger in en film i en inlämningsuppgift.

Instruktionsfilmer om HiG Play

Här hittar du instruktionsfilmer om HiG Play. (Notera dock att alla filmer där inte riktar sig till studenter!)

Kontakt

Learning Centers support, profilbild

Learning Centers support

Måndag–fredag 9.00–12.00

Sidan uppdaterades 2024-04-21