Studentstaden Gävle

Funderar du på att plugga i Gävle? Välkommen till en stad där allt finns runt hörnet! Högskolans campus ligger på promenadavstånd från både centrum och järnvägsstationen och i cykelstaden Gävle är det nära till det mesta – oavsett var i stan du väljer att bo.

Din nya hemstad?

Gävle har cirka 100 000 invånare och erbjuder ett brett urval av aktiviteter. Här kan du idrotta, ta del av ett levande nöjes- och kulturliv, shoppa hela dagen och äta gott med vänner. Att göra Gävle till din nya hemstad är enkelt tack vare Gävle kommuns bostadsgaranti för studenter på Högskolan i Gävle. Om du har svårt att få tag i bostad på egen hand kan Gävle kommun hjälpa dig få tag i en bostad senast 14 dagar efter terminsstart.

Läs mer om bostadsgarantin

Läs mer om Gävle kommun Länk till annan webbplats.

Gävle har mycket att erbjuda

Gävle är känt för sina många restauranger, pubar och caféer. Under vinterhalvåret är stämningen varm inomhus, och när våren kommer fylls gatorna snabbt med uteserveringar. Är du shoppingsugen finns ett brett utbud av butiker i centrala Gävle. Om studentbostaden behöver lite nya möbler finns IKEA och Valbo köpcentrum, ett av Norrlands största köpcentrum, bara en mil utanför stan. Många företag erbjuder dessutom rabatt för dig som är student.

Vad händer i Gävle? Länk till annan webbplats.

Gävle city Länk till annan webbplats.

Musik och events

Gävle Konserthus, Gasklockorna, Furuvik, Monitor ERP Arena, Göransson Arena och
Gävle Teater – det finns många ställen där du kan få en upplevelse du sent kommer att
glömma. Utbudet är varierat och såväl lokala svenska stjärnor som världsartister uppträder här.

Idrott och fritid

Gävle är en riktig idrottsstad, med Brynäs IF i SHL och Gefle IF i superettan i fotboll. Dessutom finns fler än 500 olika idrottsföreningar Länk till annan webbplats.. Chansen är alltså stor att du kan utöva just din favoritsport här.

Det finns gott om friluftsområden i Gävle och runtomkring staden – bland andra Hemlingby och Högbo som erbjuder högklassiga skidspår under vintern. För dig som vill åka utför finns Kungsbergets skidanläggning med ca 20 pister endast 45 minuter utanför stan. Är du golfintresserad finns över 100 hål att spela inom fem mils radie från Gävle. Alldeles granne med Högskolan finns Boulognerskogen – en av Gävles finaste parker. Boulognern är perfekt för en joggingtur, studier på picknickfilten eller kubbspel med kompisarna.

Ta med cykeln

Ett av de bästa sätten att ta sig runt i Gävle är med cykeln. Det finns nämligen miltals av
cykelvägar som omger stan och just nu satsar Gävle kommun stort på att göra det ännu
enklare att cykla i stan.

Vi ses på Högskolan i Gävle!

Sidan uppdaterades 2024-04-16