Herobild

Studera på Högskolan i Gävle

Populär miljöcertifierad högskola

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar för att bli sjuksköterska och lärare, eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas eller ekonomernas värld? Det breda utbildningsutbudet innehåller allt från hälsopedagoger till fastighetsmäklare, från kreativt skrivande till utredningskriminologi. Förutom att Högskolan är en kreativ studiemiljö är vi sedan 2004 även miljöcertifierade.

Våra utbildningar

Hos oss kan du välja mellan ett 50-tal olika program och ett stort antal fristående kurser. Du kan läsa på hel- eller halvfart, på kvällstid, på distans eller via internet.

All utbildning samlad på campus

Högskolans campus ligger vackert vid Gavleån, med gång- och cykelavstånd till det mesta. Nära city, mitt emellan grönska och stad. Alla våra utbildningar finns på ett och samma campus vilket gör att du kan känna dig som hemma under hela studietiden.

Nära samarbete med regionens företag

Samverkan med näringslivet står högt på agendan hos oss. Vissa program har verksamhetsförlagd utbildning (VFU), medan andra har projekt på företag. På så sätt får du redan som student insyn i ditt kommande arbetsliv.

Flera ingenjörsprogram erbjuder utbildningsformen Co-op, vilket innebär att studierna varvas med betalda arbetsperioder.

Möjligheter till internationellt utbyte

Högskolan i Gävle har en lång tradition av internationellt erfarenhetsutbyte. För dig som vill ut och resa finns det goda möjligheter att studera delar av din studietid utomlands, antingen via våra utbytesavtal eller via SIDA-finansierade samarbetsprojekt.

Högskolan tar även emot ett stort antal internationella studenter. Det sker oftast via något av våra samarbetsavtal med lärosäten i Europa,  Asien och Nordamerika.

Träffa oss!

Varje år arrangerar vi Högskoledagar, Ingenjörskväll och Öppet hus som du är välkommen att besöka. Förutom det kan du själv komma hit och skugga en student eller besöka oss som grupp. Du har också chansen att träffa oss på utbildningsmässor. Under våren besöker vi dessutom gymnasieskolor i regionen.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-02-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)