Användarkonto

Ditt användarkonto består av ett användarnamn och ett lösenord och fungerar som inloggning i Ladok, Canvas och Högskolans datorer. Lösenordet till användarkontot måste bytas en gång per år.

Du hämtar ut ditt användarkonto online

För att kunna hämta ut ditt användarkonto behöver du identifiera dig. Du kan välja mellan metoderna Antagning.se, Edu-id och e-post. Har du ett tillfälligt svenskt personnummer kan du enbart hämta ut ditt användarkonto via e-post.

Lösenordet måste innehålla minst 8 tecken och bestå av minst en gemen, minst en versal och minst en siffra.
Lösenordet får ej innehålla mellanslag, ", `, ' <, >, ½, å, ä eller ö.

Observera att det kan ta upp till 15 minuter innan du har tillgång till alla system.

Välj sätt att visa att du är du

Edu-id

Om du väljer metoden ”Edu-id” skapar du ditt användarkonto genom att identifiera dig med ditt Edu-id. Edu-id är en nationell tjänst som säkerställer att du är du (ungefär som ett Bank-id). Om du inte har ett Edu-id så kan du skapa ett på eduid.se. Därefter behöver du verifiera din identitet med hjälp av Bank-id, Freja-id+, ditt mobiltelefonnummer eller verifieringskod via brev till din folkbokföringsadress. Metoden kräver att du har ett svenskt personnummer. Är du EU-medborgare och inte har ett svenskt personnummer, kan du använda eIDAS. Läs mer på Eduid.se Länk till annan webbplats.

Antagning.se

Om du väljer metoden ”Antagning.se” skapar du ditt användarkonto genom att identifiera dig med ditt personnummer och det lösenord som du har skapat på Antagning.se.

E-post (ej åtkomst till Ladok)

Väljer du detta alternativ kan du EJ logga in i Ladok via lärosätet.

Om du väljer metoden "E-post" fyller du i ditt personnummer och får sen en webblänk skickad till den mejladress som du angett på antagning.se. Klicka på länken och välj ett lösenord för ditt användarkonto.
Väljer du detta alternativ kan du inte logga in i Ladok.

It-support telefontid

Måndag–fredag: 8.00–15.00

Felanmälan och självhjälp: Serviceportal Länk till annan webbplats.
Besökstid: Måndag‑fredag 9.00‑15.00.

Vill du byta lösenord eller har du glömt ditt användarnamn?
Här finns mer information om hur du kan lösa det.

Sidan uppdaterades 2024-05-17